Школа- не комора знань, а світоч розуму. Усі діти не можуть мати однакові здібності. І найважливіше завдання школи — виховання здібностей. В. О. Сухомлинський

понеділок, 1 лютого 2016 р.

100-річчя з дня народження Викреста Івана Федоровича





26 січня у Петрівському НВК відбулися урочисті події з нагоди 100-річчя з дня народження колишнього директора Петрівської школи – Викреста Івана Федоровича. Усе життя Іван Федорович віддавав школі, дітям, сільській громаді, був справжнім Учителем, Майстром педагогічної думки, людиною безперечного авторитету, людяності, виваженості, життєвої мудрості. Він був своєрідною «візитною карткою» нашого села й району.


Відзначити 100-річчя від дня народження Івана Федоровича 26 січня 2016 року до Петрівського навчально-виховного комплексу завітали: голова Знам’янської районної ради Сергій Макаренко; керівник апарату Знам’янської районної державної адміністрації Олена Слюсаренко; Петрівський сільський голова Леонід Шульга;начальник відділу освіти райдержадміністрації Віта Сидоренко; Заслужений юрист України, випускник Петрівської середньої школи 1965 року Анатолій Луняченко; український композитор і співак, Народний артист України Микола Свидюк; ветерани педагогічної праці; випускники школи, директори шкіл району.


Колектив Петрівського НВК декілька років поспіль працює над відновленням архівних документів, створенням міні – музею школи. Вагомий внесок в історію школи вклав саме Іван Федорович, адже багато позитивних змін відбулося у освіті села за період його роботи: це і школа повного дня (пришкільний інтернат для дітей з віддалених сіл), і школа продовженого дня.

До 100-річного ювілею була проведена велика робота. Працівники НВК систематизували інформацію про життєвий шлях першого директора сільської школи, зібрали спогади його колег та учнів. Всю інформацію розмістили на стендах у шкільному приміщенні біля портрета Викреста І.Ф., який намалював художник В. Соколов за кошти випускників А. Луняченка та П. Гетьманця. Була випущена брошура, в якій зібрані теплі слова колег та учнів про Івана Федоровича. На педагогічних читаннях був представлений фільм спогадів про Викреста І.Ф.

Всі присутні отримали задоволення від спілкування. У концертній програмі, поруч з голосами учнів та вчителів, лунав голос українського композитора і співака, Народного артиста України Миколи Свидюка.

Немає коментарів:

Дописати коментар